Стадион "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща ще приеме четири двубоя от UEFA EURO 2020, като три от тях ще бъдат от Група F на турнира и един от елиминационната фаза. Освен домакините от Унгария, в тях участие ще вземат и тимовете на Португалия и Франция.

Съоръжението е дом на националния тим на Унгария. Стадионът е построен през 1948 година, а пет години по-късно е и неговото откриване. Първоначално носи името „Непщадион“, а през 2002 година е преименуван на легендата Ференс Пушкаш. Реконструкцията на стадиона стартира през 2017 година, а две години по-късно е завършен. Той е най-големият стадион в Унгария с капацитет 67 114 седящи места, а официалното му откриване е с двубоя Унгария – Уругвай, спечелен от гостите с 2:1.

Гледай всички мачове от UEFA EURO 2020 на Gong.bg

През 2017 година бе обявено, че бюджетът за реконструкцията на стадиона е около 610 милиона евро, което прави съоръжението по-скъпо от "Алианц Арена" в Мюнхен и "Емирейтс" в Лондон.

Красивото съоръжение бе домакин на Суперкупата на Европа през 2020 година, когато Байерн Мюнхен победи Севиля с 2:1 след продължения.

А по време на пандемията в началото на 2021 година "Пушкаш Арена" бе дом на сблъсъците между РБ Лайпциг и Ливърпул, както и двубоите Борусия Дортмунд и Манчестър Сити от 1/16-финалите на Шампионската лига.