Стадион "Йохан Кройф Арена" в нидерландския град Амстердам ще приеме четири двубоя от UEFA EURO 2020, като три от тях ще бъдат от група С на турнира и един от елиминационната фаза. 

Освен домакините от Нидерландия, в тях участие ще вземат и тимовете на Украйна, Австрия и Северна Македония.

Гледай всички мачове от UEFA EURO 2020 на Gong.bg

Съоръжението е дом на гранда Аякс, а приема и домакинските мачове на "лалетата". Стадионът е построен през 1996 година и носи името "Амстердам Арена", като впоследствие е преименуван през 2018 година на легендата на нидерландския и световен футбол – Йохан Кройф. В момента съоръжението разполага с капацитет от 55 500 седящи места. 

На "Йохан Кройф Арена" се провеждат редица концерти на световните звезди на музиката, като сред тях личат имената на Майкъл Джексън, Ролинг Стоунс, Тина Търнър, Бон Джоуви, Мадона и други.

Стадионът е арена и на запомнящи се мачове в историята на футбола. Той е открит през 1996 година с приятелски мач между Аякс и Милан, завършил с победа 3:0 за "росонерите". Две години по-късно е домакин на финала в Шампионската лига между Реал Мадрид и Ювентус. Тогава "лос бланкос" триумфира с 1:0 след гол на Предраг Миятович. През 2000 година приема мачове и от UEFA EURO 2000. За последно прие финал от европейска надпревара през 2013 година, когато Челси победи Бенфика с 2:1.