Роберто Манчини е изключително уверен, че Италия може да стартира нова футболна ера на UEFA EURO 2020 и да постигне не само резултат. Надпреварата стартира в петък вечер, като от 22,00 часа българско време „адзурите” играят срещу Турция в откриващ мач, който ще се изиграе в Рим.

Селекционерът написа отворено писмо до страната чрез официалния сайт, фокусирайки се върху отбора.

Турнирът стартира на 11 юни, а мачовете ще можете да гледате пряко по NOVA и DIEMA, както и на живо в Gong.bg!

„Сега виждаме светлина в края на тунела след целият този стрес с пандемията. Искаме да направим хората щастливи и да ги впечатлим за 90-те минути”, каза Манчини.

„Когато има такива големи събития, дори тези, които не следят футбола, започват да гледат мачовете, така че знаем, че сме важни за всички хора в страната. Първият мач винаги е адски труден. Трябва да се справим с очакванията и да не мислим за тях като нещо негативно. Нужно е да се фокусираме върху нашата работа и да сторим необходимото”, акцентира селекционерът на „адзурите”.

„Има напрежение при нас и няма как да е друго. Турция е отбор с невероятни таланти, които ще трябва да ги обезвредим”, коментира още той.

Манчини разполага в щаба си с много бивши съотборници от Сампдория – Джанлука Виали и Фаусто Салсано. Затова той бе запитан дали в отбора не мислят и за трофея. „Надявам се, че финалният резултат ще е същия. Отборът има голям дух, комплексност и има общо с онзи отбор на Самп. Целим се да сме до края на турнира”, анализира Манчини преди дуела с Турция.