Нападателят Гарет Бейл бе избран за най-добър играч на мача от група "А" на Европейското първенство по футбол между Уелс и Турция, спечелен от британците с 2:0.

Бейл асистира за головете на Аарън Рамзи и Конър Робъртс, а освен това създаде и още няколко положение за Уелс. Той обаче пропусна дузпа в 61-та минута.

"Бейл бе пример за лидер на терена. Той нямаше късмет при дузпата, но реши мача с последния пас и дрибъла си", пише техническият наблюдател на УЕФА Вили Рутенщайнер, който преди много години бе гласен за директор в Левски под управлението на Спас Русев, но вместо това избра оферта от Футболната федерация на Израел.

Звездата на Уелс Гарет Бейл бе много щастлив от записаните 4 точки в актива на „драконите” досега през UEFA EURO 2020.

„Най-важното е, че това бе фантастично отборно представяне. Имахме прекрасна възможност да спечелим този двубой срещу един много силен отбор на Турция, но бяхме страхотни”, каза Бейл.

„Осъзнах, че играх добре, но грешката при пропусната е моя, лична. Моя е отговорността да продължа напред. Това е въпрос на характер. Със сигурност сме доволни от четирите точки досега. Ако ни бяха предложили преди турнира това, ние щяхме да бъде щастливи”, завърши Бейл.