Селекционерът на Италия Роберто Манчини смята, че липсата на финансови ресурси придържа Серия А под големите първенство и изрази надеждата си парите във футбола от Апенините да се увеличават. Наставникът на „скуадра адзура”, който изведе Италия до Евро 2020 след 10 победи в квалификациите се радва на голяма подкрепа от феновете в страната.

Все пак той призна, че Серия А трябва да върне блясъка си отпреди 30-40 години, когато първенството е било силно, тъй като сега далеч не е така. „Първенството ни трябва да върне нивото от 80-те и 90-те години, когато беше най-доброто в света”, каза Манчини пред Esquire.

„Днес разликата между италианския и чуждестранния футбол е голяма, тъй като има сериозна липса на финансови ресурси в клубовете”.

Бившият мениджър на Манчестър Сити е напълно наясно с това, след като спомогна именно на „гражданите” да се утвърдят като сериозен клуб след милионите британски лири полетели към „Етихад”. Манчини бе първият треньор, донесъл титла на Сити от 44 години насам, а също така игра успешно с отбора и в Шампионската лига.

„Надявам се в бъдеще време в Италия да се променят действията от шефовете, но няма да е скоро. Трябва да се намерят инвеститори, за да надграждаме”, констатира Манчини.