В Португалия обмислят да преместят в Италия квалификацията си с Азербайджан за Световното първенство в Катар, съобщава “Дейли Мейл”. По този начин от иберийската федерация се надяват да си гарантират участието на звездите, които играят за тимове в Премиър лийг.

Това се налага, тъй като Португалия попада в “червения списък” с държави, от които се допускат единствено граждани на Великобритания или такива със статут на постоянно пребиваващ, но те трябва да изкарат десет дневна карантина в хотели одобрени от правителството.

Именно подобни проблеми с карантини и ограничаване на транспорта между Великобритания и Европейския съюз наложиха редица мачове от директните елиминации на евротурнирите да бъдат преместени на неутрални локации.

Мениджърите на Ливърпул Юрген Клоп и Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер вече заявиха, че няма да пуснат своите играчи в националните тимове, ако след това те ще трябва да изтърпяват десет дни карантина. Такова право самите клубове получиха и след разпореждане на ФИФА.