Напрежението около мача между Ривър Плейт и Бока Хуниорс на "Монументал" продължава с пълна сила. Двата тима трябваше още снощи да изиграят мача реванш от финала в Копа Либертадорес, но феновете на "милионерите" атакуваха рейса на съперника и раниха няколко играчи. 

Първоначално континенталната асоциация КОНМЕБОЛ не искаше да отложи мача, но в крайна сметка го пренасрочи с 24 часа по-късно. Но въпреки това от Бока претендират не просто да няма мач, но и да получат служебно титлата заради тези безредици. 

Лично президентът на клуба Даниел Ангеличи отправи това искане и се отметна от първоначално подписаното споразумение с колегата си от Ривър Плейт двубоят да се състои днес. Той твърди, че "двата клуба не са поставени в равнопоставени условия" и претендира за активирането на чл. 18 от правилника на конфедерацията, който ще доведе до служебна загуба на Ривър. 

Желанията на Бока Хуниорс получиха подкрепа от бразилския Гремио. Точно този отбор беше елиминиран на полуфиналите от "милионерите", а около него пак беше пълно с фенски изцепки от страна на аржентинските фенове. 

"Същото се случи и около нашите мачове. В крайна сметка КОНМЕБОЛ, вместо да организира един хубав турнир, взе, че го съсипа. Аз съм на мнение, че Ривър Плейт не просто трябва да загуби мача служебно, но и да бъде изхвърлен за две години от Копа Либертадорес", сподели президентът на Гремио Ромилдо Болзан.