Легендата на световния футбол Диего Марадона изригна по повод ексцесиите в Буенос Айрес, предхождащи финала-реванш в Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и Ривър Плейт. Тогава фенове на "милионерите" атакуваха автобуса на Бока, потрошиха стъклата му и раниха съперникови играчи. 

А според Марадона, който освен всичко е легенда на Бока Хуниорс, главният виновник за всички тези ексцесии е президентът на Аржентина Маурисио Макри. Той стои в основата на промените в законодателството в страната, касаещи футболното хулиганство, но които явно не дават особен резултат. 

"Всичко, което се случи в родината ми, е просто неописуемо. Президентът Макри е човекът, който излъга сънародниците ми, че ще промени всичко това, но нещата са дори по-зле от преди. Това, което той прави, е най-лошото в историята на Аржентина."

"Просто е ужасяващо да отидеш на стадиона! Има крадци навсякъде, но това е промяната, за която хората гласуваха. През целия ден се молех всичко да мине наред. Но на Макри какво му пука? Той е син на милионери и не му пука дали хората се бият, или някое малко дете си ляга недохранено", сподели Марадона.