Челси завърши с победа първенството в Премиършип след като надви като гост Кардиф с 2:1. Лондончани приключват като трети в шампионата, след този последен 38-и кръг с 82 точки, изоставайки само от шампиона Манчестър Сити и Ливърпул. За Кардиф, който завършва последен в Англия и вече бе наясно, че напуска Висшата лига, това бе трета поредна загуба.

Въпреки това домакините бяха водещи в резултата до средата на второто полувреме. Кардиф поведе още в 15-ата минута с попадение на Крейг Белами. Иначе началото бе обещаващо за Челси, след като още в първите минути Еден Азар напредна добре по левия фланг, но не успя да намери свободен съотборник. В 3-ата минута при атака на Челси Оскар бе съборен от Търнър, като ситуацията остави съмнения за дузпа, но такава не бе отсъдена. Минута по-късно пред Фернандо Торес се откри добра ситуация, след като испанският нападател преодоля Дейвид Маршал, но не успя да реализира, затруднен от падналите балони насреща му. Реферът дори спря играта за кратко, за да се изчистят балоните.

 

Студеният душ за гостите за радост на феновете на Кардиф дойде в 15-ата минута, когато Крейг Белами пое една топка на границата на наказателното поле, стреля и отбеляза за 1:0. Привържениците на домакините пък посрещнаха попадението със скандирания „1:0 за Чемпиъншип“.

В 27-ата минута Оскар имаше възможност за точен изстрел, но се забави и пропусна.

ВИДЕО: Челси се сбогува с победа

източник: Gulliver/Getty Images

След почивката гостите увеличиха оборотите и продължиха да търсят изравняване, но без особен успех.

Все пак изравнителното попадение падна в 72-ата минута, когато Маршал първо изби изстрел на испанския бранител на Челси Сесар Аспиликуета. Оскочилата топка стигна до 23-годишният немец Андре Шурле, който успя да вкара топката във вратата за 1:1.

Само три минути по-късно Челси попари надеждите на Кардиф да се прости с Висшата лига поне с равен и поведе с 2:1 след попадение на Фернандо Торес. Шурле изпрати балонна топка към вратата на Кардиф, тя стигна до Торес, който реализира и оформи крайния резултат.

ВИДЕО: Челси се сбогува с победа

източник: Gulliver/Getty Images