Отборът на Евертън приключи сезона във Висшата лига на 5-о и се класира за втория по престиж турнир на Стария континент - Лига Европа. „Карамелите“ победиха в последния 38-и кръг Хъл Сити с 2:0 и така завършиха сезона с успех.

Головете за триумфа бяха дело на Джеймс МакКарти и Ромелу Лукаку, които се разписаха последователно през първата и втората част.

„Карамелите“ бяха по-активният състав на терена през целия двубой, а активната им игра бе ознаменувана с попадение още в 9-ата минута. Стивън Нейнсмит пусна пас към Джеймс МакКарти, който със сетни сили засече във вратата за 1:0.

До края на първите 45 минути, Евертън продължи да доминира на терена, но въпреки това в края на частта Хъл Сити имаше добро положение. Алън МакГрегът излезе на добра позиция, но Ромелу Лукаку предотврати опасността.

С подновяването на играта след почивката, Евертън продължи да диктува събитията на терена, а с това и логичното се случи. Ромелу Лукаку получи хубав извеждащ пас, преодоля бранител по великолепен начин, справи се и с вратаря и се разписа за 2:0.

Така Евертън се сбогува с отминалия сезон с успех, на 5-о място с актив от 72 точки. Силите на Хъл Сити стигнаха само за 16-о място (36 точки).