Манчестър Сити е новият шампион на Англия! „Гражданите“ подпечатаха титлата си в Премиършип, след като спечелиха с 2:0 домакинството си срещу Уест Хем от последният 38-ми кръг на английското първенство. Това е четвърта титла на „небесносините“. Мениджърът Мануел Пелегрини спечели първа титлата начело на Сити. За последно „гражданите“ триумфираха с отличието в Англия през сезон 2011/2012. В същото време Ливърпул спечели с 2:1 домакинството си на Нюкасъл, но въпреки останаха на второ място.

Манчестър Сити започна активно мача. В 3-та минута Пабло Сабалета центрира топката в наказателното поле на Уест Хем, където Марк Ноубъл игра с ръка и „гражданите“ имаха претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от съдията Мартин Аткинсън. В 11-та минута Пабло Сабалета се опита да намери Давид Силва в наказателното поле на Уест Хем, но испанецът не успя да стигне до топката. Домакините имаха нови претенции за дупа в 13-та минута, когато Пабло Сабелта падна в наказателното поле на „чуковете“ след съприкосновение с Диаме, но съдията отново подмина ситуацията.

Домакините продължиха да търсят гола и в 24-та минута Александър Коларов стреля отдалеч, но Адриан успя да покаже чудесен рефлекс и да избие топката в корнер. Гарсия стреля опасно с глава в 33-та минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда и излезе в аут.

Манчестър Сити поведе в 38-та минута, когато Самир Насри с удар от около 25 метра изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Уест Хем.

„Гражданите“ можеха да удвоят своята преднина в 44-та минута, когато Серхио Агуеро и Пабло Сабалета разиграха добре, след което последният стреля, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 49-та минута, когато Самир Насри центрира от корнер в наказателното поле на Уест Хем, където се получи разбъркване и Венсан Компани отблизо се разписа във вратата на Адриан.

Въпреки аванса от два гола, Манчестър Сити продължи да атакува. В 65-та минута опасен удар на Давид Силва премина на сантиметри в страни от вратата на Уест Хем. Две минути по-късно Пабло Сабелта подаде към Серхио Агуеро, който стреля, но пропусна да вкара във вратата на гостите.

Самир Насри изпробва рефлекса на Адриан в 77-та минута, но испанският вратар спаси.

Яя Туре не завърши мача, защото получи контузия и бе сменен в 85-та минута.

Така Манчестър Сити триумфира с титлата в Премиършип!