Манчестър Сити победи Уест Хем и така лиши Ливърпул от мечтата за спечелване на титлата. Въпреки това обаче, мърсисайдци завършиха сезона с високо вдигната глава, след като победиха Нюкасъл с 2:1 на „Анфийлд“.

През първото полувреме момчетата на Брендън Роджърс изглеждаха сякаш мислят повече за случващото се в Манчестър, вместо за това на „Анфийлд“ и закономерно губеха с 0:1 на почивката.

Голът бе дело на Мартин Шкъртел, който в 20-ата минута опита да блокира центриране, но вместо това насочи топката в собствената си врата.

Дани Агер малко след това имаше възможност да изравни, но ударът му бе отразен от Тим Крул.

Йоан Гуфран пък бе близо до втори гол за Нюкасъл след брилянтна солова акция и отличен удар извън наказателното поле. Симон Миноле обаче показа впечатляващ рефлекс и запази минималния пасив на Ливърпул.

През второто полувреме домакините излязоха с намерение поне да завършат сезона с победа и успяха да стигнат до обрат след два идентични гола в рамките на 2 минути.

В 64-ата минута Стивън Джерард центрира в наказателното поле, където от малък ъгъл Даниел Агер засече топката с акробатичен удар и реализира за 1:1.

Още в следващата минута, от почти същата позиция, Джерард отново центрира, отбраната на Нюкасъл не се справи със ситуацията и остави топката за Даниел Стъридж, който само я чукна в опразнената врата за 2:1.

До края на мача единственото интересно бяха двата червени картона, които „свраките“ получиха. Веднага след втория гол на Ливърпул, Шола Амеоби си изкара бърз червен картон за невъздържани приказки, а в 87-ата минута неговата съдба бе последвана и от Райъм Дъмет, който фаулира много грубо Луис Суарес.

Така Ливърпул завърши сезона с победа и бе изпратен с бурни аплодисменти от своите привърженици на „Анфийлд“. В класирането мърсисайдци останаха втори с 84 точки, на 2 зад новия шампион Манчестър Сити и през следващата кампания ще се завърнат в Шампионската лига. Нюкасъл пък завърши на 10-а позиция с 49 точки.