В последния 38-и кръг на Висшата лига Арсенал победи отпадналия Норич с 2:0. Момчетата на Арсен Венгер дръпнаха „канарчетата“ по опашките, като затвърдиха четвъртата си позиция класирането с актив от 79 точки. Същевременно Норич каза сбогом на Премиърлийг.

Головете за успеха на „топчиите“ бяха дело на Аарън Рамзи и Карл Дженкинсън, които бяха точни през втората част.

Арсенал имаше смазващо превъзходство през всичките 90 минути на терена, но зрителите по трибуните не станаха свидетели на попадения през първите 45 минути. Единственият по-любопитен момент бе едно положение на Лукаш Подолски, което обаче не бе реализирано.

Всичко по-интересно в срещата се случи през втората част. Тогава гостите създадоха значително повече опасни положения, а две от тях превърнаха и в попадения за успеха си. В 53-ата минута „артилеристите“ излязоха напред. Оливие Жиру комбинира по умел начин с Аарън Рамзи, който се разписа с хубав и неспасяем удар за 1:0.

По-малко от 10 минути бяха нужни на Арсенал, за да нанесе своя окончателен удар. Карл Дженкинсън получи убийствен пас, успя да излъже вратаря на домакините и да завърши по брилянтен начин положението с гол за 2:0.

До края на срещата двата състава опитаха по още няколко атаки, като играчите на Норич се постараха да зарадват феновете си поне с почетно попадение, но численото изражение на резултата остана непроменено.

В класирането Арсенал завърши на 4-о място със 79 пункта, а Норич отпадна, като остана 18-и с 33 точки.