Рекордната покупка на Манчестър Юнайтед Хуан Мата отбеляза страхотен гол, за да донесе равенството 1:1 срещу Саутхемптън в последния кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ завършват сезона на седмото място с 64 пункта, като участието им в Лига Европа зависи от това дали Арсенал ще успее да спечели финала на ФА Къп срещу Хъл Сити.

Така "червените дяволи" не успяха да защитят миналогодишния си трофей, който обаче остава в града като притежание на "шумните съседи" от Манчестър Сити.

Саутхемптън от своя страна приключва своята кампания на 8-ата позиция с 56 пункта, като успя да запише 15 победи в шампионата.

Тимът на Маурисио Почетино успя да поведе в резултата малко преди изминаването на половин час игра. В 28-ата минута Стивън Дейвис се възползва от грешка в отбраната на Юнайтед, открадна топката дълбоко в противниковата половина и веднага пусна вляво към Рики Ламбърт. Останал сам срещу Де Хеа опитният голаджия стреля безпощадно и отбеляза 12-ия си гол за кампанията.

Домакините продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и имаха преимущество както при изстрелите към вратата, така в притежанието на топката.