Една от трибуните на „Олд Трафорд“ вече ще носи името на шотландския специалист Сър Алекс Фъргюсън. Преди началото на мача от 11-я кръг на английската Висша лига между „червените дяволи“ и Съндърланд, се проведе церемония в чест на мениджъра, водещ английския шампион.

В чест на Сър Алекс Фъргюсън бе обявено, че северната трибуна на арената на Манчестър Юнайтед ще носи името на специалиста.

В неделя мениджърът навършва 25 години начело на английския клуб. По този повод Фъргюсън получи почетен шпалир от своите играчи и тези на Съндърланд, както и от боса на гостите и бивш играч на Юнайтед Стив Брус, докато излизаше на терена по време на днешния мач с "черните котки".

Статуя на големия шотландец, който е сочен за един от най-успешните британски мениджъри на всички времена, пък ще бъде изградена пред трибуната. Тя ще бъде готова преди началото на следващия сезон.

69-годишният Фърги наследи Рон Аткинсън като мениджър на "червените дяволи" на 6 ноември 1986 година. Изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил обяви официално, че трибуната ще бъде кръстена на Фъргюсън, а след мощни ръкопляскания, босът на английския шампион изрази гордостта си, че работи за "най-добрият клуб в света".

Северната трибуна на Олд Трафорд вече носи името на Фъргюсън

източник: Reuters