Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вярва, че Манчестър Сити може да се окаже по-тежък противник за неговия Юнайтед и без наказания Серхио Агуеро в утрешното градско дерби. И двата отбора стартираха със 100-процентов резултат в първите си три мача от новия сезон. Моуриньо обаче опита да омаловажи стойността на мача, а двамата с Хосеп Гуардиола се срещат за 17-и път.

И докато Моу има на разположение най-доброто от състава си, то Серхио Агуеро ще липсва на Сити, тъй като получи наказание за три мача поради инцидент в мача с Уест Хем. Агуеро, който е голмайстор номер 1 на Сити във всеки сезон след пристигането си в отбора през 2011-а година, има 6 гола този сезон и 7 във вратата на Юнайтед. Но Специалният не смята, че отсъствието му прави срещата небалансирана. 

"Може да звучи странно, но отсъствието на Агуеро прави нещата по-трудни за нас, защото сега не знам в каква формация ще изляза Манчестър Сити", обяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо преди градското дерби от 4-ия кръг на Висшата лига.

 "Когато Агуеро е на линия, той играе и ние знаем каква е ще е тяхната формация и тяхната динамика. Те имат богат състав с много опции и сега Гуардиола може да вземе различни решения. Може да играе с Ихеаначо отпред, може със Стърлинг, а може Силва да е фалшива деветка. Те имат много опции и това затруднява нашата подготовка за двубоя. Може да звучи странно, но отсъствието на Агуеро прави нещата по-трудни за нас", коментира Моуриньо.

"Да, има промяна, но тя е защото сега Сити стават доста по-непредвидими. Ако е готов, ще играе, той прави тима динамичен и различен. Но и да не играе, имат невероятен състав", добави Жозе.

Според него 20-годишното попълнение от Шалке 04 Лерой Сане е чудесна опция за атаката. За Сане бяха платени 37 милиона евро.

"Гуардиола може да реши да играе с Келечи Ихеаначо или Рахийм Стърлинг. Може да реши да играе с Давид Силва и фалшив номер 9. Пеп има много опции. За нас подготовката за мача е стъпка по стъпка и да се настроим към всяка една такава опасност", обясни Жозе Моуриньо.

Португалският специалист разкри, че може да разчита на всички свои футболисти за утрешното дерби, включително и халфа Хенрих Мхитарян, който получи травма по време на паузата за мачове на националните отбори. "Той е готов. Не казвам, че може да изиграе 90 минути, но може да ни помогне. Всички са готови и искат да играят", каза Специалния.