За разлика от много предишни сезони, най-интересните въпроси в английската Висша лига изглеждат отговорени месец преди края на сезона, а именно - кой ще е шампион и кои отбори ще бъдат в топ 4.

В 32-ия кръг големите отбори стигнаха до победите, а изключение направи Челси, който загуби от градския съперник Тотнъм и така съвсем лиши от интрига борбата за местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

Алваро Мората даде аванс и надежди на Челси, но Кристиан Ериксен и Деле Али на два пъти обърнаха резултата. Така "шпорите" вече имат 8 точки аванс пред "сините".

В същото време Сити си осигури възможност да узакони титлата си по най-сладкия начин - в градското дерби с Юнайтед през уикенда. Това стана след успех с 3:1 като гост на Евертън, дошъл с три гола през първата част на Лерой Сане, Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг.

А Юнайтед и Ливърпул също утвърдиха позициите си за място в Шампионска лига през следващия сезон.

Отново Мохамед Салах бе големият герой за мърсисайдци, реализирайки за 2:1 срещу Кристъл Палас в 84-ата минута.

Ромелу Лукаку и Алексис Санчес до 20-ата минута пък убиха интригата за "червените дяволи" срещу Суонси.

Арсенал се отчете с втора поредна победа - 3:0 срещу Стоук Сити. Успехът обаче не дойде толкова лесно, колкото показва резултата. До 75-ата минута резултатът бе 0:0, а след това голове от дузпи на Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет, както и попадение от игра на габонеца донесоха успеха.

За Уест Бромич спасението изглежда недостижим блян след поражение у дома от Бърнли с 1:2.

Саутхемптън също е в сериозна опасност след 0:3 от Уест Хем.

В други битки във втората половина на таблицата, Нюкасъл победи Хъдърсфийлд с 1:0, а Лестър надигра като гост Брайтън с 2:0.