Отборът на Арсенал победи Стоук Сити с 3:0 в двубой от 32-ия кръг на Висшата лига.

Трите попадения паднаха през второто полувреме, след скучна първа част. С два гола се отличи Пиер-Емерик Обамеянг, като единият бе от дузпа, а също от дузпа се разписа и Александър Лаказет.

С успеха си Арсенал натрупа 51 точки на шестото място във временното класиране, а Стоук Сити е предпоследен, 19-и с 27 точки. Победата на "артилеристите" е 16-а поредна над Стоук Сити като домакини.

Стоук пък допусна трето поредна загуба и общо осем мача е без победа в Англия.

След почивката Арсенал успя да разпечата вратата на съперника в 75-ата минута. Преди това Мохамед Елнени опита удар от близко разстояние в 58-ата минута, но бранител застана на пътя на топката. В 71-ата Пиер-Емерик Обамеянг пропусна да се разпише, като стреля право в Бътланд. Малко по-късно и Калъм Чембърс пропусна целта.

Бруно Мартинс Инди игра непозволено срещу Месут Йозил в 74-ата минута и реферът отсъди дузпа, която Пиер-Емерик Обамеянг превърна в гол в 75-ата минута.

Десетина минути по-късно влезлият като резерва Хенрик Мхитарян застраши вратата на Стоук Сити, но Джак Бътланд бе на мястото си. В 86-ата обаче Пиер-Емерик Обамеянг стигна до топката след центриране на Йозил в наказателното поле и реализира за 2:0 в полза на Арсенал.

Само три минути по-късно дойде и третото попадение за домакините.

Папа Ндиайе бутна Александър Лаказет в наказателното поле на "артилеристите" и бе отсъдена втора дузпа. Лаказет бе точен от бялата точка и оформи крайното 3:0 за Арсенал.