Мохамед Салах отново спаси Ливърпул и донесе победата на отбора с 2:1 при визитата на Кристъл Палас на „Селхърст Парк“ от 32-ия кръг на Висшата лига. Това е 29-ият гол на египетския футболист от началото на сезона във Висшата лига. Той изравни рекорда за най-много отбелязани голове в последователни срещи в английския елит – 21, а в следващия мач може да постави нов рекорд. Освен това Салах се превърна и в играча на Ливърпул, който е вкарал най-много голове в рамките на един сезон във всички надпревари.

Кристъл Палас можеше да поведе в резултата още в 8-та минута, когато Уилфред Заха бе изпуснат от Алекзандър-Арнолд и се оказа сам срещу Лорис Кариус, след което стреля, но вратарят на Ливърпул успя с тяло да спаси и да избие в корнер.

Мохамед Салах центрира от корнер в наказателното поле на домакините в 11-та минута, където Върджил ван Дайк бе над всички и стреля с глава, а след това Садио Мане на свой ред отправи удар с глава, но отклони посоката на топката и я изпрати встрани от десния стълб на вратата на Уейн Хенеси.

Съдията Нийл Суорбрик свири дузпа за Кристъл Палас в 12-та минута. Кристиан Бентеке с глава подаде към Заха, който бе изпуснат от Алекзандър-Арнолд и изпревари Кариус за топката. Крилото на Кристъл Палас стреля, след което се сблъска с Кариус и арбитърът не се поколеба, като посочи бялата точка и вдигна жълт картон на германския вратар. Лука Миливойевич реализира наказателния удар в 13-та минута, като прати топката в десния ъгъл на вратата, докато Кариус се хвърли вляво.

Садио Мане имаше претенции за дузпа в 24-та минута. Нападателят на Ливърпул бе затворен от МакАртър, а след съприкосновение с играча на Кристъл Палас, падна с претенции за дузпа, но арбитърът Нийл Суорбрик прецени, че няма основание да дава такава, а след това показа жълт картон на сенегалеца.

Гол на Ливърпул не бе зачетен заради засада в 29-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас Роберто Фирмино отклони топката с глава към Садио Мане, който след това вкара, но при паса на бразилеца към него бе в положение на засада.

Мохамед Салах отправи хубав диагонален удар в 41-та минута, но Уейн Хенеси спаси.

Джеймс Милнър центрира от корнер в наказателното поле на Кристъл Палас в 44-та минута, след което Садио Мане се измъкна от Уан-Бисака и стреля с глава, но Уейн Хенеси успя да спаси.

Ливърпул успя да изравни резултата в 49-та минута. След многоходова комбинация, която премина през Мане, Салах и Фирмино топката стигна до Джеймс Милнър, който финтира защитник на домакините, след което центрира остро в наказателното поле на Кристъл Палас, където сенегалският нападател на Ливърпул бе изпуснат от Мамаду Сако и вкара във вратата на Уейн Хенеси.

Кристъл Палас направи страхотен пропуск в 58-та минута, когато домакините можеха отново да поведат в резултата. Лука Миливойевич пресече топката и подаде към Андрос Таунзенд, който с глава свали към Кристиан Бентеке, но той пропусна да вкара от изключително чиста позиция и стреля в аут.

Минута по-късно ситуацията се повтори. Този път Таунзенд открадна топката от Върджил ван Дайк и навлезе в наказателното поле на Ливърпул, след което подаде към Кристиан Бентеке, но той отново не успя да вкара и прати топката над напречната греда.

Една от най-спорните ситуации в мача бе в 61-та минута. Садио Мане падна на терена, претендирайки за нарушение, след което си прибра топката с ръка, но едва след това се чу съдийския сигнал на Нийл Суорбрик. Арбитърът свири нарушение за Кристъл Палас, но не показа втори жълт картон на Мане. Само три минути по-късно мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп побърза да смени Мане и пусна на негово място Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Патрик ван Аанхолт отправи много хубав диагонален удар от фаул, Лорис Кариус внимаваше и изби в корнер.

Кошмарът за футболиста на Ливърпул Адам Лалана продължи и в мача срещу Кристъл Палас. Той се появи в игра в 65-та минута на мястото на Вайналдум. Само две минути по-късно Лалана получи контузия след сблъсък с Лука Миливойевич. Футболистът на Ливърпул получи медицинска помощ, а от лекарския екип показаха на Юрген Клоп, че не е в състояние да продължи участието си в срещата. Лалана пропусна голяма част от сезона заради контузия.

Ливърпул бе много близо до отбелязването на втори гол в 78-та минута, но Салах на два пъти бе спрян от Сако.

В крайна сметка Ливърпул отбеляза победния гол в срещата в 84-та минута, а негов автор бе именно Мохамед Салах. Робъртсън центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, а Фирмино остави топката за Мохамед Салах, който не пропусна да вкара във вратата на Уейн Хенеси.

След този успех Ливърпул се изкачи временно на второ място в класирането с актив от 66 точки, а Кристъл Палас е шестнадесети с 30 точки.