Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн е под въпрос за неделното дерби с Арсенал, след като пропусна днешната тренировка на тима.

Кейн, както и Серхио Регилон, Карлос Винисиус и Ерик Ламела не се появиха на днешното занимание преди мача с австрийския ЛАСК Линц от Лига Европа в четвъртък.

Според мениджъра на Тотнъм Жозе Моуриньо Ламела, който пропусна последните пет мача на "шпорите" заради травма в прасеца, няма шанс за двубоя с Арсенал, но останалите трима може и да играят.

"Не вярвам, че има шанс Ерик да играе през уикенда. Хари, Винисиус и Серхио имат шанс за неделя", каза португалецът.

Той отказа обаче да посочи каква точно е контузията на Кейн.

"Няма кажа каква е контузията на Хари. Той има добър шанс да играе. Не искам да лъжа, нито да крия нещо. Мисля, че той ще играе срещу Арсенал, това е моето усещане", заяви още Моуриньо.

Добрата новина за Тотнъм е подобряването на състоянието на централния защитник Тоби Алдервейрелд, който пропусна мачовете с Лудогорец и Челси заради мускулен проблем.

"Тоби няма да играе срещу ЛАСК. Утре не е вариант за него. Той обаче се възстановява добре и може би ще бъде на линия за неделя. Доволен съм от представянето на Джо Родън срещу Челси, това никога не е лесен мач. Утре ще играе и Давинсон Санчес, така че ние имаме опции в защита. Ако Тоби не се възстанови, няма да правим трагедии. Някой друг ще получи шанс за изява", коментира още Моуриньо.

Тотнъм е начело на класирането на Висшата лига, а при победа срещу ЛАСК в четвъртък ще се класира за 1/16-финалите в Лига Европа.