Тотнъм потвърди, че нападателят Хари Кейн е е с увредени връзки на глезена. Той се контузи в самото начало на четвъртфиналния мач за Купата на Англия срещу Милуол.

Положителната новина за мениджъра на „шпорите“ Маурисио Почетино е, че травмата на английския национал не е толкова тежка, колкото бе предишната му през есента на миналата година, когато той не игра около 6 седмици и пропусна 10 мача.  

 От щаба на Тотнъм не се наеха с точна прогноза кога английският национал ще бъде готов за игра, но заявиха, че времето му за възстановяване би трябвало да бъде по-малко от това в началото на сезона, когато отсъства 7 седмици.

„Винаги се връщам по-силен след контузии и сега ще работя здраво, за да го направя отново“, написа Хари Кейн. Той благодари за подкрепата, която му дадоха неговите фенове.

В неделя Кейн напусна „Уайт Харт Лейн“ с предпазна обувка.

„Можем да потвърдим, че Хари Кейн има увредени връзки на десния глезен от неделния двубой срещу Милуол. Контузията е подобна на тази, която той получи миналия септември срещу Съндърланд, но не е толкова сериозна. Хари ще продължи да работи с нашия медицински екип, който ще следи състоянието му” обявиха от Тотнъм. 

Контузията в глезена ще попречи на Кейн да вземе участие в предстоящия приятелски мач на Англия срещу Германия на 22 март, както и в квалификацията с Литва 4 дни по-късно.

Жесток удар по Тотнъм, Хари Кейн пропуска сезона

Надеждите на медицинския щаб на Тотнъм са, че Кейн ще може да вземе участие в полуфиналния мач с Челси за купата на Англия, който е предвиден за 22/23 април.

Хари Кейн напусна срещата с Милуол с контузия

През този сезон Кейн има 24 гола за Тотнъм, 19 от тях във Висшата лига.

Тотнъм разкова Милуол за ФА Къп, но даде свидна жертва