Роберто Мартинес – това е специалистът, който попада в центъра на прожекторите на рубриката The Boss на предаването на DIEMA SPORT 2 – „Премиърлийг токшоу“.

Неговата кариера преди да поеме националния на Белгия, преминава през тимове на Острова - Суонси, Уигън и Евертън.

„Моята философия за футбола е ясна. Аз обичам стила на игра, в който притежаваш топката, атакуваш, в който притискаш и пронизваш съперниците си. В Чемпиъншип футболът е много динамичен. Трябва непрекъснато да променяш стиловете. Лигата е безкомпромисна от гледна точка на мачовете, които играеш. Във Висшата лига конкуренцията е по-голяма от навсякъде другаде по света и трябва да нагодиш философията си към това“, казва Мартинес.

„Когато Уигън победи Манчестър Юнайтед за първи път в историята, когато бихме Арсенал – това бе страхотно. Да спечелим финала за ФА Къп обаче срещу Манчестър Сити, да спечелим за първи път в историята на клуба значим трофей, това бе невероятно. Отидохме на Уембли и тогава разбрах наистина какво значи финалът. Този миг остава завинаги в паметта ни“

„В края на същия сезон изпаднахме. Това е конкуренцията в тази лига. Като клуб трябва да намериш начин да преодолееш трудностите и да намериш позитивите. Мисля, че в това Уигън е много добър като клуб“, каза още Мартинес.

„Замислете се каква история има зад себе си Евертън. Искаш да си част от толкова успешн клуб и да го тласнеш още по-напред. Ние постигнахме рекорден брой точки за тима във Висшата лига. Това бе фантастично. РАзвихме и млади играчи. Очакванията там винаги са високи“

„Да отида начело на Белгия на Световно бе изключително. Това е ниво, което изобщо не съм си представял, че ще бъда част. Така че се научих да не мисля само за бъдещето, а да се концентрирам върху настоящето“, каза още Мартинес.