Кристиано Роналдо стана свободен агент, когато Манчестър Юнайтед прекрати договора му през декември 2022 г. след експлозивно интервю с Пиърс Морган. Различни места бяха спрягани като потенциална деснитация за петкратния носител на Златната топка, като в крайна сметка той подписа най-доходоносния договор в световния футбол със саудитския отбор Ал Насър. Морган твърди, че емблематичният 38-годишен играч с радост би стигнал до стадион "Емирейтс", ако Арсенал се бе свързал с него, като в момента "артилеристите" са без големи шансове за шампионската титла във Висшата лига.

"Смейте се, колкото искате, но ако от Арсенал бяха подписали с Роналдо, когато той напусна Юнайтед, до края на сезона, както той искаше да направи между другото, щяха да спечелят лигата. Той знае как да печели големи трофеи и как да вкарва голове, когато това наистина има значение"

Арсенал се засили, за да подсили редиците си през януарския прозорец, като завърши сделки за Жоржиньо, Леандро Тросар и Якуб Кивиор. Роналдо може да е вкарал само три гола за Юнайтед този сезон, преди да напусне, но той намери целта в 12 случая в 16 изяви за Ал Насър, за да докаже, че остава един от най-добрите нападатели в света.