Хосеп Гуардиола не смята, че опонентите на неговия Манчестър Сити идват на „Етихад” предварително победени. Шампионите имат 39 победи в последните 44 мача от Висшата лига, рекорд, който те ще искат да подобрят този уикенд срещу Уулвърхемптън. Статистиката посочва колко силен е Сити у дома, но Гуардиола смята, че причината е в здравата работа от отбора му, а не от голям респект.

„Не смятам, че съперниците ни идват тук вече загубили. Не мога да си представя някой отбор, който преди мач да не си казва – ще го направим. Познавам всички мениджъри и знам колко способни са. Как надъхват играчите си – това е мисленето. Понякога не побеждаваме, но това е защото правим нещо неправилно”, призна Пеп Гуардиола.

„Понякога е нужен късмет, за да спечелиш даден мач, да натрупаш точки и да вземеш титли. Но ние знаем, че е нужно да правим добре нещата, така че съм горд от начина, по който работим”, добави още той.

„Първият ми сезон тук не бе постоянен и имахме проблеми. Не го очаквах, когато пристигнах. Мислих, че у дома ще бъдем силни, а като гости ще бъде тежко. Следващите две кампании обаче се справихме много добре”, продължи Пеп.

Очаква се Фернандиньо да продължи да играе в центъра на защитата до Николас Отаменди, след като Джон Стоунс и Аймерик Лапорт лекуват травмите си. Това ще бъде трети мач за 34-годишния бразилец в една седмица, но Гуардиола е убеден, че той може да се справи.