Специалисти в сектора на транспорта и отборния мениджмънт определиха една от последните стратегии за завършване на сезона във Висшата лига като нереалистичен. 

Във вчерашния ден в медиите на Острова излязоха информации, че се дискутира вариант, при който играчите и треньорските щабове на отборите ще бъдат карантинирани в хотели преди мачовете, като тренировчъните бази ще бъдат почиствани усъдрно, за да се предотврати риск от заразяване. 

С тази идея не се е съгласява обаче Кристиян Муковски, тъй като изискванията на отборите към качеството на хотелите би ограничило бройката на годните такива изключително много. 

"При запазването на хотели клубовете обмислят въпроса колко време ще е допустимо тимът да пътува, за да влезе в стадиона. Отборите нямат желание да пътуват 45 минути или час преди срещите", започна той. 

"Всички искат най-доброто за отборите си, но това ограничава броя подходящи хотели до минимум. Всички отбори в Лондон, примерно, използват 2 или 3 хотела. Да намериш 20 такива съоръжения за всички клубове е просто невъзможно", завърши той.