Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо планира да направи сериозни промени в дефанзивен план. Португалецът планира да се раздели с трима от настоящите си бранители – Крис Смолинг, Дейли Блинд и Маркос Рохо. Специалния ще се опита да направи планираните от него промени в защита още през януарския трансферен прозорец.

Моуриньо не е доволен от представянето на тримата футболисти, а формата на „червените дяволи“ в защита е много слаба. Отборът е допуснал 12 гола, което е втората най-слаба защита сред тимовете, които се намират в топ 10.

Португалецът получи изключително неприятни новини, след като стана ясно, че Ерик Баи има контузия в коляното, която ще го извади от игра за два месеца.

Смолинг допусна много груба грешка при първия гол на Челси още в 30-та секунда на дербито на „Стамфорд Бридж“.

Моуриньо също така иска да подсили състава си с нов десен бек, който да замени Антонио Валенсия. Договорът на еквадорския футболист с „червените дяволи“ изтича в края на сезона и по всичко изглежда, че няма да бъде подновен.

Първите футболисти, които Манчестър Юнайтед ще се опита да продаде през януарския трансферен прозорец са Маркос Рохо и Матео Дармиан, които категорично не попадат в плановете на Моуриньо.

В същото време Специалния желае да привлече Антонио Рюдигер от Рома. 23-годишният германски национал също така попада в трансферните планове на Челси и се очертава ожесточена борба за неговия подпис.

Рома иска 35 милиона паунда за Рюдигер.