Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо опита да заобиколи въпросите за Пеп Гуардиола по време на пресконференцията си преди дербито на Манчестър. Специалния все пак призна, че Гуардиола е "много добър мениджър".

Двамата имаха взаимен престой в Барселона, но отношенията им се обтегнаха докато водеха двата испански гранда - Моу в Реал, а Пеп в Барса.

Сега те отново ще се срещнат в събота, когато за първи път ще водят отборите си в градското дерби, но Моуриньо смята, че фокусът трябва да е върху футболистите вместо върху треньорите.

На въпрос, какви проблеми може да предложи отборът на Гуардиола в сравнение с другите тимове, португалецът отговори: "Играчи."

"Те са многодобър отбор. Те бяха много добър отбор миналия сезон, преди два сезона, преди три сезона, преди четири сезона, може би откакто новите собственици пристигнаха в Манчестър Сити."

"Те имат много добър състав, имат много добър мениджър. Те са претендент за титлата и трябва да ги уважаваме."

Относно напрежението на дербито, Моуриньо коментира: "Нормално е. За нас това е мач и за мен особено. Играем, за да опитаме да спечелим титлата. Когато правиш това, няма по-важен мач от другите, когато става дума за този етап на сезона."

"Знам какво значи за всички дербито; Играл съм дербита навсякъде, във всяка страна, в толкова много градове. Винаги искам да съм в позиция на емоционален контрол, защото за мен просто е мач срещу много добър съперник."

"Ако искаш да си успешен и да печелиш, тогава трябва да си на върха на своите качества", допълни Специалния.