Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку изрази мнение, че английският национален отбор е трябвало да напусне игрището по време на мача с Черна гора заради оскърбленията на расова основа от трибуните.

"Трите лъва" спечелиха мача с 5:1, но победата бе помрачена от отвратителното поведение на запалянковците на стадиона в Подгорица.

Обиждани бяха тъмнокожи играчи като Дани Роуз, Рахийм Стърлинг и Калъм Хъдсън-Одой. УЕФА вече предяви обвинения на отбора на Черна гора, а капитанът на англичаните Хари Кейн заяви, че при нов такъв инцидент е готов да изведе отбора от терена.

"Лично аз смятам, че Англия трябваше да напусне, за да стане това послание. Подобни оскърбления от трибуните понякога единствено мотивират допълнително някои играчи, но при други може да действа по друг начин и да предизвика реакция - например да извършиш необмислен фаул и да оставиш отбора си с човек по-малко. Ние, футболистите, трябва откровено да говорим за това, не бива да игнорираме и да мълчим по тази тема, тъй като футболът е мултикултурна игра. Не трябва да забравяме за проблема с расизма и се надявам да успеем да го решим, но за това трябва време", заяви Лукаку, цитиран от Sky Sports.

От УЕФА потвърдиха пет обвинения, които ще бъдат изслушани на 16 май, включително расистко поведение, хвърлени пиратки, хвърлени предмети, проблеми с феновете и блокирани изходи. /БГНЕС