Ливърпул – Уест Хем – 2:0 /първо полувреме/, 1-и кръг, Висша лига, „Анфийлд“.

Ливърпул имаше тотално превъзходство срещу своя съперник Уест Хем през първото полувреме.

Мърсисайдци създадоха първата много опасна ситуация в мача още в 8-та минута. Мохамед Салах пусна много добър пас към Роберто Фирмино, който бе изведен на отлична позиция, но се забави със завършващия удар и Майкъл Антонио успя да му избие топката, която бе уловена след това от Лукаш Фабиански.

Садио Мане получи отличен извеждащ пас в 15-та минута, но не успя да окаже добър контрол върху топката, а Фабиански излезе и улови.

Джеймс Милнър центрира остро в наказателното поле на Уест Хем в 17-та минута, но Салах и Фирмино се разминаха с топката.

Ливърпул поведе в резултата в 19-та минута. Наби Кейта много добре видя включването отляво на Андрю Робъртсън, който центрира остро в наказателното поле на Уест Хем, където Мохамед Салах бе оставен непокрит и отблизо вкара в опразнената врата.

Тренд Александър-Арнолд стреля опасно от фаул в 24-та минута, но Лукаш Фабиански демонстрира много добър рефлекс и успя да избие топката в корнер.

Уест Хем можеше да изравни резултата в 27-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Ливърпул Балбуена бе изпуснат и стреля с глава, но Алисон спаси.

Пред Марко Арнаутович се откри много добра възможност в 30-та минута, когато стреля, но не успя да нанесе добър удар и Алисон спаси без проблеми.

Ливърпул организира страхотна атака в 37-та минута, когато Фирмино комбинира със Салах, който отблизо стреля, но Фабиански успя да спаси.

Садио Мане с глава се опита да изведе Мохамед Салах на чиста позиция в наказателното поле на Уест Хем, но Фабиански излезе, изпревари египетския нападател и улови топката.

Ливърпул удвои своята преднина в добавеното време на първата част. След центриране в наказателното поле на Уест Хем, Милнър върна топката назад към Мане, който отблизо вкара в опразнената врата.