Клубовете от Висшата лига ще се опитат да проведат спещна среща с двата телевизионни гиганта "Sky Sports" и "BT Sports" в опит да избегнат връщането на 750 милиона паунда по договорите за телевизионните права.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Настроенията сред повечето клубове все още са, че сезонът ще бъде доигран и всички условия по споразуменията ще бъдат изпълнение. Все пак обаче тимовете ще потърсят и спасителен вариант в случай, че сезонът в крайна сметка не бъде довършен.

Това ще е и най-лошият сценарий, който ще бъде обсъждан на петъчната среща на Висшата лига. Най-големите притеснения са за парите от телевизионните права, като евентуалните загуби биха възлизали на над 750 милиона. 

Все пак английските телевизионни компании са доста по-гъвкави като възможности за излизане от ситуацията, докато проблеми може да създадат чуждестранните носители на телевизионните права. Компромисният вариант може да бъде достигнат за около 300 милиона паунда. Напрежението върху клубовете и играчите остава обаче да бъде продължен сезона, тъй като клубовете не могат да изплатят пълната сума.