Отборите от Висшата лига на Англия обмислят да използват всички налични на стадионите си ресурси, за да осигурят спазване на задължителната дистанция между футболистите. В момента те идват за тренировка облечени от вкъщи и после така си ходят, без да се преобличат и къпят на място. Когато обаче мачовете се завърнат, ще е нужно нещо по-различно.

Според „Daily Mail“ тимовете планират да използват феншопове, ВИП зоните и други места, които по принцип се наемат от платежоспособни гости на стадионите, които обаче занапред няма да има как да ходят на двубоите. Идеята е въпросните стаи да се превърнат в импровизирани съблекални, за да няма струпване на голям брой в стандартните такива. Всичко това е с цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

Някои клубове вече преустроиха подобни зони за места, в които лекарите да изследват футболисти и служители за COVID-19. Планът предвижда занапред всеки един клуб да получава от Висшата лига седмично по 40 теста, с което да прави по две тествания – очаква се това да става в дините понеделник и четвъртък. Когато тестовете не достигат, клубовете ще трябва сами да си набавят допълнителни бройки.