Хари Кейн защити брат си, който е и негов агент, за начина, по който се разви трансферната сага около евентуалното му преминаване от Тотнъм в Манчестър Сити.

Английският капитан имаше джентълменско споразумение да напусне „шпорите“, но до сделка със Сити така и не се стигна най-вече поради упоритостта на президента на Тотнъм Даниел Леви. Кейн даде и интервю за Гари Невил, където намекна че, е време да напусне клуба от северен Лондон. Нападателят обаче бе принуден да остане в сегашния си клуб, което доведе и до критики към брат му Чарли.

„Каквито и да са обстоятелствата, когато става въпрос за семейството ти, вероятно е по-трудно да приемеш някои неща, особено когато те са отрицателни. Но мисля, че именно в такива моменти семействата надделяват. Аз съм много близък с моя брат и родители, жена ми, нейното семейство, така че има доста хора, които познавам и на които съм верен. Никога не е лесно, когато има негативна статия за теб или някой, когото познаваш, или за твои приятели, или за съотборници. През лятото се изписаха и изговориха много неща по адрес на брат ми в ролята на агент. В такива моменти сме задружни. Знам какво прави той за мен като агент и като брат, и само това има значение. Останалото са просто приказки от нашата гледна точка“, започна той.

Нападателят на Тотнъм, който се очаква да изведе Англия в домакинството на Албания в световна квалификация тази вечер, вярва, че се е справил добре със спекулациите. „Тогава беше първото ми лято на трансферни спекулации, с които трябваше да се справям. Така че, разбира се, това отнема от теб чисто психически, но аз винаги съм имал добри приятели и семейство около себе си. Когато си в труден момент, винаги е хубаво, когато има с кого да споделиш и на кого да се довериш“, завърши Кейн. /БГНЕС