Юрген Клоп говори пред медиите, като беше сериозно запитан за проблемите на Ливърпул с контузии преди мача им в събота срещу градския съперник Евертън. Германецът обяви, че Диого Жота „вероятно“ ще бъде част от групата за мача, докато Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Калвин Рамзи продължават да лекуват различни контузии.

Капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън ще пропусне сблъсъка, поради контузия, получена в мача срещу Нюкасъл. Ибрахима Конате се очаква да се завърне в средата на септември, а Тиаго Алкантара ще поднови тренировки в началото на новата седмица. Новото попълнение Артур Мело се очаква да не вземе участие в сблъсъка.

Уругвайската перла на Ливърпул Дарвин Нунез изтърпя своето наказание, след получения червен картон в мача срещу Кристъл Палас, и ще бъде на линия за сблъсъка. Юрген Клоп засегна и темата за новото попълнение Артур Мело.

„Много съм доволен от този трансфер. Той идва в най-добрата футболна възраст. Може да даде ритъм и е сигурен с топката. Това е наистина важно. Добър е в тясни пространства. Наистина харесвам това. Потенциалът е още там, ние играем различно от Юве и това е обнадеждаващо“, сподели германският специалист.

Мърсисайдското дерби дава начало на шестия кръг във Висшата лига, а вие може да му се насладите от 14:30 по DIEMA SPORT 2.