Отборът на Манчестър Юнайтед нямаше особени проблеми срещу Уест Хем в четвъртфинален мач за Купата на Лигата в Англия. „Червените дяволи“, които бяха без своя наказан мениджър Жозе Моуриньо, се наложиха с 4:1 на „Олд Трафорд“ и се класираха за полуфиналите на надпреварата, където място намериха още отборите на Ливърпул, Хъл Сити и Саутхемптън.

В голмайстори за домакините се превърнаха Златан Ибрахимович и Антони Марсиал, който отбелязаха по два пъти. Точен за гостите пък бе Ашли Флетчър.

Мачът започна отлично за „червените дяволи“, които успяха да вземат преднина в резултата още във втората минута след първия съдийски сигнал. След отлична комбинация между капитана Уейн Рууни, Хенрих Мхитарян и Златан Ибрахимович, шведът не сгреши от отлична позиция и даде преднина на своите.

При отбелязването на гола обаче, Ибрахимович се сблъска с вратаря на Адриан и остана да лежи на терена, но за радост на Жозе Моуриньо, нападателят успя да продължи срещата.

Домакините продължиха да диктуват темпото на „Олд Трафорд“ и в 8-ата минута Ибрахимович имаше нов шанс да се разпише, но този път се засуети в наказателното поле и не успя да отправи удар от няколко метра.

Първата интересна атака за „чуковете“ дойде едва в 14-та минута. След изпълнение на корнер пред вратата на Уест Хем, гостите успяха да отнемат и да организират бърза атака, но в последния момент Фегули не успя да комбинира с Флетчър и позволи топката да му бъде отнета.

Две минути по-късно Уейн Рууни пробва късмета си от пряк свободен удар, но Адриан плонжира и изби в корнер.

Постепенно отборът на Славен Билич започна да гледа по-настоятелно към противниковата врата и в 35-ата минута успя да постигне своето. Димитри Пайе получи топката отляво на нападението на гостите, напредна и отправи страхотен шут към вратата на Давид Де Хеа. Испанският страж не действа съсредоточено и не успя да отрази по най-добрия начин, пращайки топката в краката на Ашли Флетчър, който без забавяне в прати в мрежата.

Това бе първият път, в който Де Хеа трябваше да се намесва от началото на мача.

Втората част отново започна с превес за домакините. Само три минути след подновяването на играта, възпитаниците на Жозе Моуриньо отново взеха преднина в резултата. Мхитарян проби отдясно в наказателното поле и пусна топката към точката за изпълнение на дузпа, където дебнеха Рууни и Марсиал. В крайна сметка французинът нанесе решителния удар за 2:1.

Интригата в мача бе почти убита в 62-ата минута, когато домакините реализираха ново попадение във вратата на Адриан. След великолепна атака, сътворена от Златан Ибрахимович и Антонио Валенсия по дясното крило, топката бе пратена в наказателното поле, където Антони Марсиал с лекота се разписа.

В заключителните минути гостите от Лондон имаха няколко добри възможности да се върнат в срещата, но Фегули пропусна от удобни позиции.

В добавеното време Златан Ибрахимович оформи крайното 4:1 и прати тима си в следващата фаза на турнира.