Още един възел в Премиършип започна да се разплита. Битката на дъното все повече се изяснява, като още един отбор на практика си подсигури оцеляването в елита на Англия.

Това е Бърнли, който победи като гост с 2:0 прекия си конкурент в тази зона Кристъл Палас и взе важните три точки. Така само математиката вече може да извади тима от Висшата лига. 

Стивън Уорд и Анди Грей донесоха успеха за гостуващия тим, а положението при лондончани стана малко по-сериозно, въпреки че и там изпадането не изглежда много вероятно, но все пак в Англия всичко може да се случи. 

Иначе мачът започна изключително интересно В 6-та минута Кристиан Бентеке изпусна невероятен шанс за Палас, а само две минути по-късно отборът му беше наказан. Тогава Бърнли откри след страхотна контра. 

При нея Стивън Уорд получи топката отляво на наказателното поле, пусна към Стивън Уорд, който малко се спъна, но овладя и впоследствие изпрати силен удар в мрежата на Уейн Хенеси - 1:0 за гостите. 

Малко след това Ашли Барнс се разписа за втори път в полза на Бърнли, но този път попадението беше отменено заради засада. До почивката домакините вдигнаха оборотите и търсеха изравняването, но Лука Миливоевич и Бентеке пропиляха страхотни шансове. 

След почивката "орлите" продължиха да атакуват и да създават ситуации, но така и не можеха да стигнат до попадение. В 65-та минута Деймиън Дилейни отправи страхотен удар, но Том Хийтън опази вратата на гостите суха с невероятна намеса. 

Бърнли успяваше да опази мрежата си, а за да убие интригата отбеляза и втори гол пет минути преди края. Тогава Джордж Бойд намери Анди Грей на стрелкова позиция в наказателното поле отдясно и той с удар в близкия ъгъл на вратаря направи 2:0. 

Така този мач приключи с победа за гостите и те дръпнаха в битката за оцеляването, като вече са с 39 точки. Палас е с една по-малко, а последен под чертата е Суонси с 31, но му предстои все още мачът от 35-ия кръг.