Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола продължава да настоява за привличането на още един халф до края на летния трансферен прозорец. Пеп иска да разполага с реална конкуренция на Фернандиньо.

Гуардиола подчерта нуждата от нов играч за тази позиция и след победата с 2:0 срещу Челси за „Къмюнити Шийлд“.

„В последните четири-пет дни ние не сме правили нищо специално относно физическата подготовка на отбора. Тренирахме само тактически и направихме всичко, което бяхме подготвили“, коментира Гуардиола.  

„Джон Стоунс направи отлично световно първенство. Радвам се, че имах възможност да го видя и в халфовата линия. Ако не привлечем друг футболист на този пост, ще трябва да намерим решение. Стоунс може да играе на тази позиция“, добави мениджърът на „гражданите“.

„Ние трябва да намерим поне още една алтернатива на тази позиция, защото не разполагаме с играчи, които да сменят Фернандиньо. Ако не привлечем нов футболист, ще останем в настоящия си вид. До четири-пет дни ще имаме яснота“, продължи той.

„Днешното представяне на Бернардо Силва бе страхотно. В момента Бернардо се намира в по-добра форма от останалите момчета. Сега сме Бернардо и още 10 на терена“, каза още Хосеп Гуардиола.