Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че неговият отбор е бил надигран от Арсенал. „Гражданите" спечелиха с 2:1 на "Емиратс" и увеличиха аванса си на върха, въпреки тезата на испанския специалист.

"Арсенал беше по-добрият отбор. Изправихме се срещу отбор, който последните години не можеше да влезе в топ 4 и започна сезона на дъното. Те имаха шест дни, ние имахме два. . Опитахме и в една минута получихме дузпа, а след това и червения картон. Трябва да анализираме много неща. Понякага монетата е на твоя страна. Знаем какво означава да победиш Арсенал тук. Сега е време за почивка", коментира Гуардиола след двубоя.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

"Не видях тяхната дузпа, тъй като не я показаха на екрана. Показаха тази на Бернардо, която си е дузпа. За другата не знам", сподели той.

Попитан дали битката за титлата е приключила, Гуардиола отговори: "Малко вероятно, както казах и преди. 11 поредни победи е страхотно. Погледнете пейката ни, имаме четирима юноши. Имахме много случаи на заразени и контузени този сезон. Бяхме невероятно изморени, а те бяха по-добри, но такива неща се случват във футбола".