Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че никога не се е съмнявал в неговите футболисти.

„Гражданите“ допуснаха три загуби в последните четири мача и не само изпуснаха лидерската позиция в класирането, но позволиха на Ливърпул да се откъсне на върха.

„Никога не съм се съмнявал в моите футболисти. Ние бяхме герои до последния мач, който изиграхме в Манчестър“, коментира Гуардиола.

Всяко изречение на Пеп беше в защита на неговия възглед върху играта, но не му липсваше и самокритика в посланието: „Най-големият ми добродетел е, че аз съм първият, който погледнах в огледалото. Никога преди това не посочвам друг човек за виновен“, добави мениджърът на „гражданите“.

„Ние сме изправени пред голямо предизвикателство. Не казвам, че ситуацията, в която се намираме ми харесва, но това е нещо често срещано във футбола и ние не сме изключение“, продължи той, визирайки негативната серия, в която се намира отборът.

„Винаги съм вярвал, че за да спечелим, трябва да играем добре. Съдбата не идва сама. Само ако направим нещо, тя може да ни се усмихне.“

„Вие ни поставихте етикета за непобедимите. Аз никога не съм казвал, че е лесно. Зад нашите успехи стои много работа и не знам дали тази година ще бъдем в състояние да станем шампиони.“

„Не е нужно да загубим три мача, за да разбера колко важен е Фернандиньо за отбора“, каза още Гуардиола.

Мениджърът на Манчестър Сити не смята, че ръководството на клуба ще привлече нов играч за конкурент на мястото на Фернандиньо, нито за заместник на Браим Диас, който се очаква да бъде продаден.