Липсата на футболни мачове и неяснотата около това кога отново ще има срещи не се отразява добре на психиката на футболистите. Това споделя терапевтът Стив Поуп в интервю за британския вестник "Sun". Според него много играчи не знаят какво да правят по време на принудителната самоизолация и го засипват с обаждания, в които споделят и странни неща.

Поуп, който е работил като психолог в отбори като Манчестър Юнайтед и Бърнли от над 20 години смята, че излизането от обичайния режим на тренировки и мачове е истински шок за професионалните футболистите.

"Те буквално не знаят какво да правят. Имат много пари, но им липсва публиката, за да се чувстват значими и известни“, започна Поуп.

„Затова някои правят неща, които са доста лоши или направо разрушителни. Един играч ми се обади и каза: "Стигнах дъното, преспах от скука със сестрата на жена ми". Страдат от стрес и безпокойство“, продължи терапевтът.

„Свикнали са да им се казва кога да тренират, кога да спят, какво да ядат. Някои са напълно опустошени, тъй като не знаят кога ще е следващият мач, както и кога ще подновят тренировки със съотборниците си", каза още Поуп.

Футболните срещи в Англия са спрени до 3 април, но забраната може да бъде удължена заради коронавируса. Днес трябва да се проведе среща между 20-те клуба от Висшата лига, за да се определи бъдещето на първенството.