Манчестър Сити отново се изкачи на първото място в класирането след успех с 2:0 като гост срещу Фулъм в двубой от 32-ия кръг от английското първенство. Шампионите решиха рано крайния изход от двубоя след голове преди почивката.

Още в петата минута гостите отнеха топката след преса, Бернардо Силва получи подаване от Серхио Агуеро и с точен удар по земя даде аванс за Сити. По-силната игра в полза на гостите от Манчестър продължи в следващите минути, когато Фулъм имаше сериозен късмет да не допусне нов гол във вратата си.

В 27-ата минута Агуеро се разписа с удар отблизо след пас на Силва. Малко преди края на първата част опасен шут на Илкай Гюндоган премина на сантиметри от страничната греда на вратата на лондончани. След почивката гостуващият отбор игра доста по-пестеливо и предпочиташе да владее повече топката.

Най-чистото положение пред Сити беше пропуснато от защитника Кайл Уолкър.

След този успех Манчестър Сити има актив от 77 точки на първото място във временното класиране. Ливърпул е с точка по-малко на втора позиция във Висшата лига и утре приема Тотнъм в дербито на кръга. Фулъм продължава да бъде сериозно застрашен от изпадане със само 17 точки на 19-то място в класирането.