Челси стигна до труден успех с 2:1 при гостуването на Фулъм в среща от 29-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят бе дебют за мениджъра на домакините Скот Паркър. В 18-ата минута Кепа направи детинска грешка при центриране, но Райън Бабел не успя да се ориентира в ситуацията.

Две минути след това Гонсало Игуаин даде аванс на Челси, след като завърши бърза атака. Вилиан изведе Аспиликуета отдясно, който отправи остро центрира, а аржентинският нападател насочи неспасяемо топката в мрежата на Рико.

В 28-ата минута Чембърс бе оставен абсолютно сам след центриране на Бабел от корнер и с удар от въздуха изравни. Челси много бързо отново поведе в резултата.

В 31-ата минута Еден Азар запази топката между няколко съперници и върна към Жоржиньо, който с прецизен удар не остави шанс на Рико. След почивката Челси започна много силно, но футболистите на Сари направиха куп пропуски. В 67-ата минута Кепа Арисабалага на два пъти направи отлични спасявания. Малко след това испанецът отрази и коварен удар на Джо Брайън.

В заключителните минути Митрович се измъкна от защитата и нанесе удар с глава, но Кепа майсторски изби. Фулъм стигна до гол в четвъртата минута на добавеното време чрез Райън Сесиньон, но попадението бе отменено поради засада.