Евертън – Челси 0:0 /първо полувреме/, 31-и кръг, Висша лига, „Гуудисън Парк“.

Джордан Пикфорд отбеляза своя мач номер 100 в английския елит.

Челси създаде първата опасност в срещата в 6-та минута. Маркос Алонсо комбинира с Еден Азар, който финтира Майкъл Кийн, след което стреля, но Джордан Пикфорд спаси.

Само няколко секунди по-късно Рос Баркли комбинира с Гонсало Игуаин, който подаде към Еден Азар, а той стреля, но топката се спря в левия стълб на вратата на Пикфорд.

Пред Гонсало Игуаин се откри страхотна възможност в 7-та минута. Аржентинецът получи перфектен извеждащ пас зад гъбра на отбраната на Евертън и излезе сам срещу Пикфорд, но ударът му не бе достатъчно добър и топката бе спасена от Пикфорд.

Жоржиньо отправи много опасен удар в 20-та минута, но Пикфорд спаси.

Андре Гомеш отправи далечен удар в 25-та минута, но Кепа Арисабалага спаси.

Пред Педро Родригес се откри много добра възможност в 30-та минута, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

Гилфи Сигурдсон центрира от фаул в наказателното поле на Челси в 37-та минута, след което Калвърт-Люин стреля с глава, но неточно в аут.

Педро Родригес направи страхотно солово отиграване в 42-та минута. Той финтира трима футболисти на Евертън, след което отправи много коварен удар, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Джордан Пикфорд.

Педро Родригес вкара гол в 43-та минута, но попадението правилно не бе зачетено, защото при паса испанския футболист бе в положение на засада.