Тази вечер от 20:00 часа българско време, Нюкасъл посреща Тотнъм в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. „Свраките“ вече си осигуриха оставането в английския елит, но тимът на Стив Брус се надява да завърши колкото се може по-нагоре в класирането. За Нюкасъл остават домакинство на Тотнъм и Ливърпул, и гостуване на Брайтън преди сезонът да финишира.  

Вратарят на „джордитата“ Мартин Дубравка изрази надежда, че отборът ще завърши сезона успешно и ще изиграе оставащите мачове на ниво. Словашкият национал добави още, че целта за сезона е изпълнена, но това не трябва да успокоява него и съотборниците му. 

"Тотнъм е силен отбор, те разполагат със страхотни футболисти и един от най-добрите мениджъри в света. Ние обаче вече показахме, че можем да ги победим, в началото на сезона спечелихме на техния стадион, излизаме за победа и в днешния мач. Във Висшата лига всичко е възможно, така че имаме нашите шансове. Играем силно вкъщи и аз се надявам да завършим позитивно настоящата кампания. Според мен, Хари Кейн е един от най-добрите нападатели в света, но не бива да се концентрираме само върху него, в Тотнъм има достатъчно класа и те могат да бъдат много опасни. Признавам, че изпълнихме поставената цел и запазихме елитния си статут, това е добре за всички, но този факт не бива да ни служи за успокоение. Все още имаме работа за вършене, а и два от оставащите ни 3 двубоя са срещу много класни отбори, Тотнъм и Ливърпул. Ще опитаме да се представим на ниво и да спечелим повече точки до края на сезона“, каза стражът.