На всеки четири години целият свят се събира, за да наблюдава най-значимото спортно събитие - Олимпийските игри.

През месец август 2016 година, това никак не се промени. Всички фенове на спорта тръпнеха в очакване за поредния спортен маратон за годината.

Светът се наслади на пълно с изненади Европейско първенство по футбол само месец по-рано, а Олимпиадата вещаеше не по-малко емоции.

Така и се оказа. Форумът бе изключително емоционален. Счупиха се рекорди, спечелиха се медали - нещо нормално за това спортно събитие. За една малка България обаче, сякаш Рио донесе най-големите изненади и най-топлите емоции.

Мирела Демирева, ансамбълът по художествена гимнастика, Елица Янкова и Ивет Лалова накараха българите отново да се гордеят, въпреки тежките времена, в които се намира българският спорт.

След като бе избрана за знаменосец на България, Ивет за пореден път доказа, че силата на волята е едно от най-великите неща. Тя доказа пред себе си и пред света, че въпреки своите 32 години, тя няма да се откаже и има още какво да вземе от спорта.

Ивет Лалова полуфиналистка на 100 метра

България тръпне за финала на Ивет Лалова

Елица Янкова напомни за лъвския дух на българите! 

Борба - именно тази дума олицетворява младата Елица Янкова, която донесе първия медал за страната ни от Игрите в Рио.

Като истинска лъвица, тогава 21-годишната Елица доказа, че славните времена за българските борци не са отминали и извоюва бронзовото отличие. 

Браво, Ели! Бронз за България от женската борба!

Пътят на Ели Янкова към олимпийската слава

Щастливата Янкова получи бронза

Мирела Демирева изуми цяла България - спечели сребро на висок скок!

Най-голямата, както и най-приятната изненада от Олимпиадата в Рио, поднесе Мирела Демирева. Скромна и борбена, атлетката показа не с думи, а с действия, че съперниците й трябва да се страхуват от нея.

Дойде моментът на скока... Мирела прелетя над летвата вдигната на 1.97 метра и... СРЕБРО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Невероятно! Олимпийско сребро за България от Мирела Демирева

Триумфът на Мирела Демирева

Уникални и невероятни! Бронз за ансамбъла! ​

Златните момичета от ансамбъла ни по художествена гимнастика вдъхновиха цяла България. Въпреки преживяното месеци по-рано с тяхната съотборничка Цвети Стоянова, момичетата не предадоха очакванията и направиха българите горди за пореден път. След 8 години и 81 медала, aнсамбълът спечели този така изстрадан бронз с привкус на злато. Това постави блестящият край на една невероятна кариера.

Бронз за ансамбъла!

Илиана Раева - за ансамбъла, емоциите, съдиите и Цвети

Майкъл Фелпс - човекът феномен!

Въпреки че плувецът Майкъл Фелпс обяви Олимпиадата в Лондон през 2012 година, като последна в кариерата му, през 2016 година той не само се завърна, но и беше по-силен от всякога. Фелпс показа нечовешки способности и на 31 години общият брой на златните му олимпийски отличия набъбна до феноменалните 23 медала. Така той стана най-титулуваният олимпиец на всички времена.

За пореден път Фелпс не остави никакъв шанс на конкуренцията и прекрати кариерата си на Игрите на абсолютния връх.

Какъв феномен! Олимпийско злато №22 за великия Фелпс

Величието Майкъл Фелпс

Фелпс категоричен: Този път наистина приключих

Фелпс подобри рекорд на над 2000 години!

Юсейн Болт отново бе мълниеносен!

Едва ли има смисъл да коментираме гениалността на Юсейн Болт. Атлетът за пореден обра златните отличия в дисциплините си и го направи така сякаш бе детска игра.

Болт триумфира на 100 м, 200м и 4 х 100 м и името му бе записано в историята като първия атлет печелил златото в тези дисциплини на три поредни Олимпийски форума. По този начин Болт прекрати участието си на Игрите със 100% актив от победи.

Феноменален Болт с трето олимпийско злато на 100 метра

Лудост! Емоциите, които предизвика Юсейн Болт

Уникалният Юсейн Болт с постижение за историята

Феноменът Болт с ново злато, сложи всички в джоба си

Още допинг!

За съжаление Олимпиадата в Бразилия донесе и не толкова положителни емоции. Българската лекоатлетка Силвия Дънекова даде положителна допинг проба, след което се разрази скандал. Спортистката неколкократно отрече тези обвинения, но след като и Б пробата бе положителна тя бе отстранена от Игрите.

Хванаха Силвия Дънекова с допинг в Рио!

Какво знаем за допинг пробата на Силвия Дънекова?

Обяснението на Дънекова за допинга: Болни сливици

ЛУДОГОРЕЦ ОТСРАМИ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ

Лудогорец се класира за групите на Шампионска лига за втори път!

Поредната положителна емоция за месец август дойде от Лудогорец. Българският шампион премина успешно през квалификациите за Шампионска лига побеждавайки Цървена Звезда и Виктория Пилзен.

Така "орлите" си осигуриха второ историческо участие в групите на ШЛ за 3 години.

Съперниците, които Лудогорец изтегли не бяха никак леки - ПСЖ, Арсенал и старият му познайник Базел. В крайна сметка българският тим завърши на трето място в групата и продължи своето участие в Лига Европа.

Лудогорец го направи отново, в групите е, при най-големите!

Шоу в съблекалнята на Лудогорец

Преживейте отново класирането на Лудогорец за групите на ШЛ

Лудогорец в солидна група с лек френски акцент

Христо Янев напусна ЦСКА!

Треньорът на ЦСКА Христо Янев свика извънредна пресконференция, на която обяви, че подава оставка и вече няма да води „червените“. Като мотив за напускането си той обяви, че отборът е различен и вече не вижда духа му от предходния сезон.

Янев, който изведе отбора до спечелването на 20-а Купа на България сподели, че може би с неговото оттегляне отборът ще тръгне в добра посока след незадоволителните резултати в началото на сезон 2016/17.

Христо Янев подаде оставка като треньор на ЦСКА

Не виждам духа от миналата година, поясни Янев за оставката си

Емоционалното послание на Христо Янев към ЦСКА

Джокович с рекордна титла!

Новак Джокович спечели рекордна 30-а титла от Мастърс турнирите, след като във финала на надпреварата в Торонто победи Кей Нишикори с 6:3, 7:5. Ноле бе безапелационен в целия турнир, за да стигне четвъртия си трофей от надпреварата в Канада.

Безапелационен Джокович матира Нишикори за Мастърс титла №30

МЕСЕЦЪТ НА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ

Пол Погба стана най-скъпият играч в историята!

Преминаването на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед определено бе най-гръмкото събитие в света на футбола. Френският национал премина в редиците на "червените дяволи" за 89 милиона паунда (115.98 милиона долара) и подобри рекордния трансфер на Гарет Бейл в Реал Мадрид за 100 милиона евро (110.84 милиона долара).

Джон Стоунс пък стана най-скъпият защитник във Висшата лига!

Манчестър Сити разтвори кесията и извади умопомрачителните 47,5 милиона паунда за защитника на Евертън Джон Стоунс. Така "небесносините" направиха играча най-скъпият бранител в историята на футбола.

Челси привлече Давид Луис в състава си... отново!

Две години след като Челси продаде Давид Луис на Пари Сен Жермен за 50 милиона паунда, при пристигането на Антонио Конте начело, "сините" си го върнаха за 32 милиона паунда. Отборът получи редица критики заради тази покупка, но в крайна сметка с представянето си Давид успя да затвори устата на критиците.

Пеп Гуардиола отлъчи вратаря Джо Харт и привлече Клаудио Браво.

Пеп Гуардиола стъпи на "Етихад" и веднага започна с промените. Испанецът реши, че не се нуждае от услугите на стража Джо Харт и го принуди да си търси нов отбор. Англичанинът се спря на Торино, къде отиде под наем докрая на сезона. Гуардиола не си губеше времето и за отрицателно време привлече при "гражданите" вратарят на Барселона Клаудио Браво за 20 милиона паунда.

Ница приюти Балотели... и не сгреши!

След дълго лутане Марио Балотели си намери отбор. Френският Ница привлече италианеца със свободен трансфер и това се оказа правилната стъпка. Още в първия си мач за "орлите" Балотели се разписа два пъти. Към момента, нападателят има 10 попадения за отбора в 14 мача.