Превърналият се в жива легенда на плуването Майкъл Фелпс продължава да оставя без думи феновете на спорта. Американецът е безкомпромисен и на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, където завоюва 21 златен олимпийски медал, нещо, което никой в историята на Игрите не е правил. Така колекцията от отличия от най-престижната надпреварата на планетата на Куршума от Балтимор се увеличи на 25, сред които има едва 2 сребърни и 2 бронзови.

Тази физиономия на Майкъл Фелпс превзе интернет

Фелпс е на 31 години, като за това време е участвал на впечатляващите 5 Олимпиади. Сидни 2000, Атина 2004, Пекин 2008 Лондон 2012, а сега и в Рио де Жанейро

„Той направи това, което трудно ще бъде повторено. Може би ние няма да сме живи. Може ли да си представите какво психическо натоварване е това всеки ден да си във водата в продължение на повече от 4 години. Тази воля го прави истински шампион“, казва Петър Стойчев.

Защо плувците носят по две шапки на главата си?

Най-успешни до момента за Фелпс са Игрите в Пекин през 2008-а година, когато печели 8 златни медала. След този успех обаче за големия плувец следват трудни периоди. На няколко пъти е изключват от отбора на Щатите заради употреба на марихуана и шофиране в нетрезво състояние.

Красавица и малък герой подкрепят Майкъл Фелпс

„Има и много критици, като при всеки успял човек. Но Майкъл е надраснал всичко и времето, в което се състезава“, добави Петър Стойчев за Майкъл Фелпс, който е идол на много деца.

Любопитен момент в биографията на американеца е, че ако се състезаваше като отделна държава, щеше да се нареди на 39-о място във вечната ранглиста на най-награждаваните страни.