Френският национал Пол Погба официално е футболист на Манчестър Юнайтед.

Полузащитникът премина успешно медицинските прегледи и подписа петгодишен договор с "червените дяволи", потвърдиха от клуба.

Трансферната сума не се съобщава, но според британските медии Юнайтед ще плати на Ювентус 89 милиона паунда (115.98 милиона долара, с което ще бъде подобрен рекордният трансфер на Гарет Бейл в Реал Мадрид за 100 милиона евро (110.84 милиона долара). 

"Щастлив съм, че се завърнах в Юнайтед. Този клуб винаги е имал специално място в сърцето ми и нямам търпение да започна работа с Жозе Моуриньо. Имах фантастични моменти в Ювентус, но мисля, че сега е времето за завръщане на "Олд Трафорд".

Тук е точното място да постигна нещата, които искам във футбола", каза Погба на клубния сайт. Погба е четвъртото ново попълнение на Моуриньо след защитника Ерик Бейли, нападателя Златан Ибрахимович и полузащитника Хенрик Мхитарян.

"Пол е един от най-добрите футболисти в света и ще бъде основна част от новия Юнайтед, който искам да изградя. Той е бърз, силен, вкарва голове и чете играта по-добре от много по-опитни от него. Той е млад и ще продължи да се развива. Той има шанса да стане сърцето на този клуб през следващото десетилетие", каза Жозе Моуриньо.

Погба познава обстановката на "Олд Трафорд от престоя си в школата на клуба през 2009 година, но напуска на 18 години заради липсата на достатъчно игрово време в първия отбор. През 2012 година премина в Ювентус, с който спечели четири титли на Серия и две купи на Италия./БТА

Първата СНИМКА на Погба с фланелката на Юнайтед