Световният №1 Новак Джокович спечели рекордна 30-а титла от Мастърс турнирите, след като във финала на надпреварата в Торонто победи Кей Нишикори с 6:3, 7:5.

Ноле отново бе безапелационен в целия турнир, за да стигне четвъртия си трофей от надпреварата в Канада.

Финалният мач бе доста качествен и равностоен, но както се случва често - Ноле просто бе перфектен във важните моменти и така без особени затруднения стигна до голямата победа.

В първия сет всичко бе решено от единствен пробив в шестия гейм. Джокович проби отново в началото на втората част и при 3:1 изглеждаше, че краят на мача е близо. Нишикори обаче заложи на атаката и стигне до връщане на пробива при втората си възможност в двубоя, с което изравни за 3:3.

В решителния момент обаче Нишикори не издържа и след няколко грешки на японеца, Джокович стигна до нов проби за 6:5 и възможност да сервира за спечелване на титлата. Последният гейм не бе лесен, след като Ноле пропусна две "шампионски топки", за да се стигне до 40:40. Следващите две разигравания обаче бяха в полза на сърбина, който победоносно вдигна ръце, печелейки 30-ата си титла от Мастърс 1000 турнир.