Уест Хям и Брайтън направиха зрелищно равенство в третия ден на Коледа, завършвайки 2:2 в мач от 15-ия кръг на Висшата Лига. На два пъти гостите от южния бряг излизаха напред чрез Мупе и Дънк, но „чуковете“ отвръщаха на удара, благодарение на Джонсън и Сучек.

По този начин лондончани остават на десетото място с 22 точки, докато „чайките“ се изкачват на 16-ото с 13 пункта. И двата отбора са изиграли по 15 двубоя.


В 15-ата минута Джаред Боуен овладя на гърди центриране в наказателното поле и със странична ножица стреля, но топката мина над вратата.

В 27-ата минута Уебстър се извиси над всички в пеналтерията и насочи коженото кълбо към очертанията, но Фабиански улови.

В 42-ата минута Марч получи на десния фланг, навлезе навътре и шутира с десния крак, но Фабиански отново бе на висота.

120 секунди след това в наказателното поле Мупе отне от противников бранител и светкавично заби топката от непосредствена близост – 0:1.

В 60-ата минута „чуковете“ удариха. Ярмоленко направи пробив по десния фланг след поредица от финтове и центрира. При последвалото разбъркване Санчес Лансини се пребори за топката и от земя подаде към непокрития Бен Джонсън, който простреля с десния крак стража на „чайките“ – 1:1.

В 70-ата минута гостите отново излязоха напред. След центриране от ъглов удар коженото кълбо бе избито в Люис Дънк, който се възползва по най-добрия начин от ситуацията и опъна горната част на мрежата в десния ъгъл на Фабиански – 1:2.

12 минути по-късно Сучек изравни. Люис Дънк опита да изчисти след корнер, но отклони към главата на чеха, който насочи неспасяемо в очертанията за 2:2.