Бившият шампион на PRIDE в тежка категория, Фьодор Емеляненко, сензационно предизвика Майк Тайсън за кросоувър боксов сблъсък, след оттеглянето му от смесените бойни изкуства. Емеляненко присъства в света на ММА повече от две десетилетия, като дебютира през май 2000 г. и предизвика Райън Бадер за световната титла в тежка категория на Bellator през февруари.

Руснакът не успя в опита си, губейки с технически нокаут в първия рунд от Бадер. Това беше втори път от четири години насам, в който той губи така и впоследствие взе решението най-накрая да сложи ръкавиците след дълга кариера.

В интервю с Ариел Хелуани за The MMA Hour, Емеляненко обяви решението си и потвърди, че желае да се изправи срещу Майк Тайсън в демонстративен двубой, след като видя успеха на битката между Железния и Рой Джоунс Джуниър.

„Приключих с ММА на 100%, няма да се върна към ММА. Искам да се пробвам в бокса“, заяви Емеляненко. „Майк Тайсън вероятно би бил интересна битка, той е голямо име, той е легенда.“

Емеляненко е отворен към идеята да се бие в ъндеркартата на предстоящия двубой на Тайсън Фюри с бившия шампион на UFC, Франсис Нгану.

„Би било страхотно, ако е възможно, определено бих го направил, ще бъда готов.“

Въпреки че идеята е интригуваща, Майк Тайсън тренира Нгану за битката му с Фюри и следователно се очаква да се съсредоточи върху подготовката на камерунеца, а не да се готви сам за бой. Фюри – Нгану ще се проведе на 28 октомври в Рияд, Саудитска Арабия, като ъндеркартата все още не е обявена.