Майк Тайсън каза, че „Най-великите бойци се бият с всички“, но след това разкри, че най-великите бойци не е задължително да гледат всички останали бойци, като признава, че никога не е виждал надеждата за световната титла в тежка категория на Великобритания Даниел Дюбоа на ринга.

Говорейки пред фенове на бокса Железния Майк бе помолен за прогноза за предстоящия мач между Дюбоа и Усик.

„Никога не съм виждал Дюбоа да се бие. Ще се придържам към шампиона”, обяви Тайсън.

Страховитият бивш носител на световната титла в тежка категория не е сам на страната на настоящия шампион на WBO, WBA и IBF за тази битка във Вроцлав, Полша на 26 август.  Мнозина смятат, че Дюбоа няма шанс да спечели поясите на украинеца.

Въпреки че все още е млад в тежка категория - само на 25 години, Динамита Дюбоа е ветеран в сравнение с времето, когато Тайсън спечели първата от своите шест световни титли в тежка категория - само на 20 години. Това беше през ноември 1986 г.

За сравнение, Усик сега е на 36, година по-възрастен, отколкото когато Тайсън загуби от Ленъкс Луис и кариерата му на върха приключи. Тайсън допусна още две загуби след това, като в крайна сметка се пенсионира на 38 години.

Ако Усик победи все още има надежди, че той и шампионът на WBC Тайсън Фюри ще успеят да се разберат за бой за първата безспорна титла в тежка категория от над 20 години.